دوشنبه ۲۴ شهریور ۰۴

فلفل قرمز | اين عضو تند و تيز خانواده بادمجان

۵۸ بازديد

فلفل قرمز | اين عضو تند و تيز خانواده بادمجان

فلفل تند يا پلپل تند با نام علمي Capsicum annuum ميوه گياهي از سرده فلفل دلمه‌اي و عضوي از خانواده بادنجانيان است.

فلفل قرمز از قاره آمريكا مي‌آيد و بعد از كشف آمريكا توسط كريستف كلمب و مبادله همه‌جانبه بين قاره‌ها، مبادله كلمبي، تيپ‌هاي گوناگوني از فلفل تند در سراسر دنيا براي استفاده خوراكي و پزشكي پرورش پيدا كرد كه  فلفل قرمز و فلفل هابانرو از انواع اين فلفل هستند.

علت تندي فلفل

علت احساس تندي كردن در دهان به وسيلهٔ فلفل، ماده‌اي است به نام كاپسيسين كه بسيار براي بدن مفيد است.

كاپسيسين و تعدادي از تركيبات مشابه ديگر توسط برخي از گياهان جنس كپسيكوم توليد مي‌شود موجب رانده شدن بعضي از علفخواران مي‌شود.

كاپسيسين نوعي آلكالوئيد است كه در برخي از گياهان مثل فلفل قرمز يافت مي‌شود كه براي پوست و موكوس محرك بوده و براي تهيه نوعي دارو كه در تسكين برخي از دردها به كار مي‌رود مورد استفاده قرار گرفته‌است.

اين ماده هرگاه به مخاط دهان برخورد كند، مغز به اشتباه آن قسمت را داغ احساس مي‌كند.

خواص و مضرات فلفل قرمز چيلي براي بدن

فلفل قرمز چيلي سرشار از ويتامين ها از ويتامين ب6 تا ويتامين سي است و همچنين فلفل قرمز چيلي براي پيشگيري از بيماري ها نيز بسيار موثر است.

فلفل چيلي از ميوه هاي گياهان فلفلي است كه به خاطر طعم تندشان معروف هستند.آن ها با فلفل دلمه اي و گوجه فرنگي مرتبط هستند و بيشتر به گونه اي تعلق دارند كه از لحاظ علمي به عنوان كاپسيكوم آنوم شناخته مي شود.

انواع زيادي فلفل چيلي وجود دارند، كه برخي از آنها مانند فلفل ماين و فلفل هالوپينو بيشتر شناخته شده اند.

فلفل چيلي از ابتدا به عنوان ادويه و يا مواد جزئي در غذاهاي مختلف، ادويه ها و سس ها استفاده مي شده است كه آن ها معمولاً پخته، خشك و پودر مي شوند.

كاپسيسين يك تركيب گياهي فعال در فلفل چيلي است كه علاوه بر ايجاد تندي، داراي بسياري از مزاياي سلامتي است .

[caption id="attachment_16543" align="aligncenter" width="1000"]فلفل قرمز فلفل قرمز[/caption]

ارزش غذايي فلفل چيلي:

فلفل چيلي خام عمدتاً از آب (88 درصد) و كربو هيدرات ها (9 درصد) تشكيل شده است.

100 گرم فلفل چيلي، خام، قرمز حاوي مواد مغذي اصلي زير است.

  • 40 كالري
  • آب 88 %
  • 9 گرم پروتئين
  • 8 گرم كربوهيدرات
  • 3 / 5 گرم شكر
  • 5 / 1 گرم فيبر
  • 0.4 گرم چربي
  • چربي اشباع شده (0.04 گرم)
  • 0.02 گرم چري تك اشباعي
  • 24 ر 0 گرم چربي غير اشباع شده
  • امگا 3 10.0 گرم
  • امگا 6 0.23 گرم
  • چربي ترانس دار

ويتامين ها و مواد معدني موجود در فلفل قرمز چيلي:

فلفل چيلي غني از ويتامين هاي مختلف و مواد معدني است با اين حال، از آنجايي كه تنها در مقادير كم خورده مي شوند، سهم آن ها در مصرف روزانه بسيار كم است.

 ويتامين C فلفل قرمز :

فلفل چيلي غني از ويتامين C است. ويتامين C يك آنتي اكسيدان قوي است كه براي ترميم زخم و عملكرد سيستم ايمني مهم ميباشد.

ويتامين B6 فلفل قرمز :

عضوي از خانواده ي ويتامين هاي B، كه برخي از آن ها عملكردهاي مهمي در متابوليسم انرژي دارند.

ويتامين K1 فلفل قرمز چيلي:

كه به عنوان فيلوكينون نيز شناخته مي شود، براي لخته شدن خون و داشتن استخوان هاي سالم و كليه ها ضروري است.

پتاسيم فلفل قرمز چيلي:

مواد مغذي ضروري كه انواعي از عملكردها را در بدن انجام مي دهد. مصرف كافي پتاسيم مي تواند خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي را كاهش دهد.

مس فلفل قرمز :

مس يك عنصر كشف آنتي اكسيدان اساسي است كه براي داشتن استخوان هاي قوي و نورون هاي سالم، مهم است.

ويتامين A:

فلفل چيلي قرمز غني از بتا كاروتن است كه به ويتامين A در بدن تبديل مي شود.

[caption id="attachment_16544" align="aligncenter" width="1000"]فلفل قرمز فلفل قرمز[/caption]

تركيبات گياهي موجود در فلفل چيلي:

فلفل چيلي منبع غني كپسايسين تند است.آن ها همچنين آنتي اكسيدان كاروتنوئيدها بسيار بالايي دارند، كه با فوايد سلامتي متعدد مرتبط هستند.در اين بخش از سلامت نمناك تركيبات فعال گياهي در فلفل چيلي وجود دارند:

كپسنتين:

كاروتنوئيد اصلي در فلفل چيلي قرمز، مسئول رنگ قرمز فلفل است و اغلب بيش از 50 درصد كل محتواي كاروتنوئيد را تشكيل مي دهد. ويژگي هاي آنتي اكسيداني قوي آن ممكن است ، ضد سرطان عمل كنند.

ويولاگزانتين:

آنتي اكسيدان كاروتنوئيد اصلي موجود در فلفل چيلي زرد، 37 - 68 درصد كل محتواي كاروتنوئيد را تشكيل مي دهد.

لوتئين:

اغلب فلفل چيلي هاي سبز (نابالغ) غني از لوتئين هستند، سطح لوتئين با بلوغشان كاهش مي يابد.مصرف بالاي لوتئين با بهبود سلامت چشم مرتبط بوده است.

كاپسيسين:

مسئول مزه تند و بسياري از تاثيرات سلامتي آن ها است.

سيناپيك اسيد:

يك آنتي اكسيدان است كه به عنوان سيناپيك اسيد نيز شناخته مي شود و داراي فوايد سلامتي بالقوه مختلفي است.

فروليك اسيد:

مانند سيناپيك اسيد، فروليك اسيد يك آنتي اكسيدان است كه ممكن است به محافظت در برابر بيماري هاي مزمن مختلف كمك كند.مقدار آنتي اكسيدان فلفل قرمز بالغ (قرمز) بسيار بالاتر از فلفل نارس (سبز) است.

تقويت سيستم ايمني:

فلفل چيلي به دليل محتواي بالاي ويتامين ها, به ويژه ويتامين A و C به عنوان يك تقويت كننده ايمني شناخته شده است. ويتامين A براي حمايت از بافت مخاطي از جمله مجاري تنفسي, مجاري ادراري و دستگاه گوارش بسيار ضروري است.

اين سيستم ها, دفاع اوليه بدن دربرابر عفونت ها و ميكروب ها هستند. ويتامين C به تشكيل و حفظ بافت هاي ارتباطي و عروقي كمك مي كند و اطمينان مي دهد كه بدن شما قوي است و گردش خون مناسب است.

افزايش متابوليسم:

كپسايسين درجه حرارت بدن شما را افزايش ميدهد. اين توليد گرما نيازمند افزايش كار متابوليسم است. اساساً خوردن فلفل چيلي ممكن است ميزان متابوليك شما را افزايش دهد و باعث شود بدن كالري بيشتري بسوزاند.

فلفل قرمز براي افزايش سلامت قلب:

كپسايسين به كاهش كلسترول و تري گليسيريد كمك مي كند كه خطر تشكيل لخته خوني را كاهش مي دهد و خطرات ناشي از حمله قلبي، سكته يا لخته خون كشنده را هم كاهش مي دهد.

فلفل قرمز آرام كننده التهاب وسيع:

كپسايسين يك عامل ضد التهاب قوي است و در واقع باعث مهار فعاليت پپتيدهاي ويژه در بدن مي شود كه باعث تحريك و التهاب مي شود.

درد هايي مانند ورم مفاصل، سردرد، فشار سينوسي و درد مفاصل، معمولاً توسط واكنش هاي التهابي به وجود مي آيند. كپسايسين اين واكنش ها را آرام مي كند و منجر به كاهش درد مي شود.

فلفل قرمز غني از ويتامين ها و مواد معدني:

فلفل چيلي غني از ويتامين A و C و B و E (يك آنتي اكسيدان قوي كه بدن را از راديكال هاي آزاد محافظت مي كند) است.

همچنين داراي پتاسيم (مناسب براي حفظ سلامت سلولي، هيدراسيون و فشار خون مناسب)، آهن (در حفظ سطح مناسب اكسيژن موثر است)، منگنز (در تشكيل واكنش هاي آنتي اكسيداني در بدن كمك مي كند)، منيزيم (براي عملكرد مناسب عصب و ماهيچه، تنظيم قند خون و سنتز پروتيين) است.

پيشگير احتمالي براي سرطان:

برخي مطالعات نشان داده اند كه مصرف فلفل مي تواند واقعاً مفيد باشد و وجود سلول هاي سرطاني خاص مانند سرطان پروستات و سرطان روده را كاهش دهد.

علاوه بر اين، مواد غني آنتي اكسيداني آن به بدن كمك مي كند تا در برابر راديكال هاي آزاد محافظت كند.

[caption id="attachment_16545" align="aligncenter" width="1000"]فلفل قرمز فلفل قرمز[/caption]

فلفل قرمز براي كمك به ديابت:

تحقيقات نشان داده است كه خوردن غذاهاي حاوي فلفل چيلي مي تواند براي افرادي كه از ديابت رنج مي برند، بسيار مفيد باشد.

به نظر مي رسد كه چيلي مقدار انسولين مورد نياز براي هضم غذا، تبديل به سطح كلي قند خون را كاهش مي دهد.اين كاهش در توليد انسولين نيز به كاهش فشار كبد كمك مي كند.

حتي افزودن مقدار كمي فلفل چيلي به رژيم غذايي شما مي تواند منجر به بهبودي تدريجي و اما چشمگيري در وضعيت سلامتي شود.با فلفل ملايم شروع كنيد وبعد انواع تندترش را امتحان كنيد.

خنثي كردن اثر شيميايي مواد آسيب رسان به بافتها

فلفل قرمز حاوي ويتامين c فراوان است و آنتي اكسيداني قوي بوده و اثر شيميايي موادي كه به بافت هاي بدن آسيب مي رسانند را خنثي مي كند.

خواص فلفل قرمز براي دندان و لثه

فلفل قرمز حاوي ويتامين c فراوان است كه به استحكام لثه ها و دندان ها كمك مي كند.

بهبود كم خوني با فلفل قرمز

مصرف فلفل قرمز موجب جذب بهتر آهن در بدن مي شود و براي افراد دچار كم خوني بسيار مفيد است.

كاهش ميزان كلسترول

اسيد بيرنگ كپساسين موجود در فلفل، ميزان كلسترول خون را كاهش مي دهد و سبب كاهش شدت سيگنالهاي درد در بدن ميشود.اين ماده خاصيت ضد اكسيدي و ضد باكتري دارد.

استفاده دارويي از فلفل قرمز در مناطق مختلف آسيا

فلفل قرمز به دليل وجود سطح بالاي كاپسيسين طبيعت گرمي دارد و از دير باز به عنوان دارو در مناطق مختلف آسيا بكار مي رود.

كاهش شدت سيگنالهاي درد

پودر فلفل در تسكين درد دندان، زونا، آرتريت، پسوريازيس و ساير انواع دردهاي مزمن مفيد است و مانند يك ضد درد عمل مي كند گر چه شايد در ابتدا درد به علت تحريك افزايش پيدا كند.

اما سپس كاهش شدت سيگنالهاي درد در بدن مؤثر واقع ميشود. مصرف فلفل قرمزسبب سوزش يا خارش نسبي مي گردد، اما عوارض آن به زودي از بين مي رود.

خاصيت ضدخونريزي فلفل قرمز

از مهمترين خواص فلفل قرمز خاصيت ضدخونريزي آن است. در برخي از نقاط دنيا براي بند آوردن خونريزي در موارد اوژانسي از فلفل استفاده مي شود.

فلفل قرمز براي بهبود زخم و جراحت

خاصيت شگفت آور ديگر فلفل اثر ضدالتهاب آن است كه سبب بهبود هر نوع جراحت و زخم مي شود.

فلفل قرمز براي هضم غذا

  • مصرف فلفل قرمز به معده كمك مي كند كه فرايند هضم غذا را بهتر انجام گيرد.
  • فلفل قرمز براي كمك به هضم غذا
  • فلفل قرمز براي كاهش اشتها و لاغري
  • فلفل قرمز در كاهش اشتها تاثير گذار است و در رژيم غذايي كاهش وزناز آن استفاده مي شود.
  • خاصيت ضد اسپاسم

فلفل قرمز خواص ضد اسپاسم دارد و در موارد قفل شدن فك ها بسيار موثراست و براي كليه طحال و لوزالمعده مفيد است.همچنين فلفل قرمز براي رفع گرفتگي عضلات معروف به دراج شدن بسيار مفيد است.

فلفل قرمز براي جلوگيري از يبوست

اضافه كردن مقداري گرد فلفل قرمزبه غذا براي جلوگيري از يبوست مفيد است زيرا حركت دودي شكل روده ها را تحريك مي كند.

  • جلوگيري از يبوست با فلفل قرمز
  • فلفل قرمز براي بهبود سرما خوردگي
  • مصرف فلفل قرمز با دوز بالا اثر مفيد و سريع در بهبود سرما خوردگي دارد .
  • فلفل قرمز براي تسكين سرفه هاي شديد
  • فلفل قرمز در بيرون انداختن اخلاط موثر است و در بيماري تنفسي اخلاط زايدي را دفع مي كند و سبب رفع سرفه مي شود.
  • فلفل قرمز براي تسكين برونشيت مزمن
  • فلفل قرمز بهترين داروي ريه است وبراي از برونشيت مزمن و امفيزما پيشگيري مي كند.
  • تسكين برونشيت با فلفل قرمز.

فلفل قرمز براي بهبود آسم

اگر افراد مبتلا به آسم به فلفل قرمز الرژي نداشته باشند مصرف آن مي تواند حمله هاي خفگي مبتلايان به اسم را بهبود دهد.

فلفل قرمز براي درمان اسهال خوني

فلفل قرمز بهترين محرك مفيد براي درمان اسهال ساده و اسهال خوني مي باشد .

ضد عفوني كننده حلق

غرغره فلفل قرمز براي ضد عفوني كردن حلق بسيار مفيد است.

ضد احتقان

فلفل قرمز ضد احتقان مي باشد و براي رفع احتقانهاي حاد در بيماري هاي ذات الريه و ذات الجنب مفيد است همچنين به حل شدن لخته هاي خون كمك مي كند .

فلفل قرمز براي رشد موهاي سر

فلفل قرمز يا تند معروف به چيلي سبب افزايش جريان خون به پوست سرمي شود و به رشد موهاي سر كمك مي كند.

مصرف فلفل قرمز در بارداري و شيردهي:

بهتر است در دوره بارداري و تا چند ماه بعد از زايمان ، مادران فلفل قرمز مصرف نكنند زيرا پس از تولد نوزاد نمي تواند اين ماده غذايي را كه از شير مادر به او منتقل مي شود را هضم كند و به تدريج بعد از رشد دستگاه گوارش او قدرت هضم اين قبيل موادغذايي را پيدا مي كند.

پس فلفل هاي تند براي چه چيزهايي بد هستند و چرا؟

به طور كلي، فلفل تند نبايد توسط كسي كه از مشكلات التهابي غشا مخاطي رنج مي برد، به ويژه اختلالات گوارشي مثل برگشت اسيد يا زخم گوارشي مصرف شود اما اثرات جانبي فلفل تند به سيستم گوارشي محدود نمي شود.

عناصر فعال بيولوژيكي در فلفل مي تواند بر دهان، چشم ها، پوست و چندين سيستم و اندام هاي ديگر بسته به شرايط سلامتي موجود يا حساسيت هاي موجود تاثير بگذارد.

در ادامه اين بخش با موضوع بررسي خواص و عوارض فلفل چلي تاثيرات جانبي فلفل چيلي خام را قسمت توضيح داده ايم:

1) فلفل تند براي بواسير و هموروئيد بد است.

به عنوان يك قاعده كلي, همه غذاهاي تند براي بواسير بد هستند.

2) معده را تحريك و گاستريت را بدتر مي كند.

كپسايسين و ديگر عناصر تند فلفل , غشاهاي مخاطي را تحريك مي كنند و آن ها به طور مستقيم در تماس مستقيم قرار مي گيرند.

خوردن فلفل تند در مقادير زياد مي تواند گاستريت را بدتر كند و موجب تهوع, استفراغ و اسهال ميشود. فلفل نيز براي افرادي كه داراي زخم معده هستند، بد است.

فلفل قرمز چيلي چه عوارضي دارد؟

3) باعث سوزش سر دل و بدتر كردن برگشت اسيد مي شود.

فلفل تند سبب سوزش معده و برگشت اسيد معده مي شود پوشش معده را تحريك مي كند و باعث مي شود كه مخلوط معده به مري بيشتر بالا بيايد و در نتيجه احساس سوزش سر دل در فرد ايجاد شود.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.