دانه چيا | آنچه كه طب سنتي درباره خواص دانه چيا ميگويد

دانه چيا | آنچه كه طب سنتي درباره خواص دانه چيا ميگويد
دانه چيا مدت زيادي نيست كه براي خيليها شناخته شده است. با اين وجود هنوز هم هستند بسياري از افراد كه نه با اين دانه آشنا هستند و نه از خواص دانه چيا چيزي ميدانند.
دانه چيا از گياهان گلدار و خانواده نعنا ميباشند و فوايد بسياري براي تمام اعضاي بدن دارد، البته مصرف دانه چيا ميتواند عوارض جانبي را هم به همراه داشته باشد.
بررسي كامل خواص و فوايد درماني دانه ي چيا
دانه هاي زيبا و ريز چيا مزاياي سلامتي بيشماري براي بدن انسان دارند.
دانه چيا به دليل داشتن فيبر و چربي هاي امگا 3 موجود در آن كه بسيار زياد مورد نياز انسان است.
دانه چيا از گياهان گلدار و از خانواده نعنا هستند و افزودن دانه چيا به وعده هاي غذايي روزانه باعث تقويت انرژي شما ميشود و به شما در كاهش چربي كمك ميكند.
اين دانه هاي كوچك حتي در فروشگاه هاي مواد غذايي سالم نيز وجود دارند كه ميتوانيد به دليل مزاياي بسيار، آن را به صورت آنلاين هم پيدا كنيد.
اما اين دانه ريز تا چه اندازه ميتواند در بهبود سلامتي ما موثر باشد
ارزش عذايي دانه چيا
- يك وعده (28 گرم) دانه چيا حاوي مواد زير است.
- فيبر:11 گرم.
- پروتئين:4 گرم.
- چربي:9 گرم (5 گرم از آن امگا 3) است.
- كلسيم:18٪ از نياز روزانه
- منگنز:30٪ از نياز روزانه
- منيزيم:30٪ از نياز روزانه
- فسفر:27٪ از نياز روزانه
دانه چيا مانع خستگي ميشود
جدا از انواع خاصي از ماهي ها، دانه چيا منبع بسيار خوبي از اسيدهاي چرب امگا 3 هستند. اين عنصر براي بدن ضروري است زيرا بسياري از عملكردهاي بدن را فعال ميسازد.
مطالعات همچنين نشان ميدهد كه مصرف دانه چيا باعث افزايش عملكرد تمرين ميشود. بنابراين چنانچه در بخ سلامت نمناك كامل توضيح خواهيم داد جايگزين خوبي براي نوشيدني هاي انرژي زا است.
اين مقدار دانه چيا، مقدار زيادي قند موجود در رژيم غذايي را از دفع ميكند.
اين ماده سوخت و ساز بدن را تقويت ميكند، كه انرژي بيشتري در بدن ايجاد ميكند و در نتيجه باعث كاهش و جلوگيري از خستگي ميشود.
بهبود سلامت دستگاه گوارش
روش هاي زيادي وجود دارد كه سلامت دستگاه گوارش شما ميتواند از دانه چيا، بهره مند شود.
محتواي بالاي فيبر آن، روده را تنظيم ميكند و توانايي آن در جذب مقادير زياد آب باعث ميشود تا مدت طولاني تري احساس راحتي كنيد، بنابراين خطر پرخوري را به حداقل ميرساند.
وزن را كاهش ميدهد
مقادير بالاي فيبر در رژيم غذايي به همراه ميزان كربوهيدرات و چربي آن و عدم وجود كلسترول، همه اين تركيبات را تشكيل ميدهند تا دانه هاي چيا را به عنوان يك محصول غذايي عالي تبديل كنند كه به طور موثري وزن را كاهش داده و كنترل ميكند.
همچنين يكي از بهترين منابع پروتئين گياهي است. مطالعات نشان ميدهد كه اضافه كردن يك وعده دانه چيا در رژيم غذايي شما ميتواند به سوزاندن چربي شكم كمك كند.
اين كار را با كاهش بافت چربي احشايي، بافت چربي شكمي انجام ميدهد كه باعث كاهش متابوليسم بدن ميشود. يكي از عللي كه بذرهاي چيا به عنوان يك غذاي فوق العاده شناخته ميشوند.
به اين دليل است كه ميتوانند تا 10 برابر وزن خودشان آب را جذب كنند كه اين ويژگي باعث بهبود جذب مواد مغذي و الكتروليتها ميشود و بدن را براي مدت طولاني طولاني هيدراته نگه ميدارد.
علاوه بر اين، هضم غذا را كند ميكند، بنابراين شما را براي مدت طولاني تري سير نگه ميدارد.
كنترل و درمان ديابت
يكي از بزرگترين مشكلات ديابت، افزايش ناگهاني ميزان قند بعد از هر وعده غذايي است.
دانه چيا با اين مشكل كاملاً مؤثر مبارزه ميكنند. كربوهيدراتها و نشاسته موجود در آنها در مقايسه با وعده هاي معمولي به آرامي در بدن آزاد ميشوند.
آزاد سازي آهسته تر به معناي جذب بهينه توسط هر سلول بدن است. اين باعث كاهش اتكا به انسولين براي كنترل ميزان قند بدن ميشود.
برخي مطالعات همچنين حاكي از آن است كه دانه چيا ميتوانند ديابت را با گذشت زمان معكوس كنند.
پيشگيري از بيماري هاي قلبي و عروقي
غذاهاي سرشار از اسيدهاي چرب امگا 3، مانند دانه چيا، از نظر فوايد قلبي بسيار مناسب هستند.
اين دانهها چربي هاي خوبي هستند كه با جلوگيري از حداقل رساندن ميزان اسيدهاي چرب امگا 6 در خون، مانع از بروز بيماريهاي قلبي ميشوند. بنابراين، اين امر استرس سيستم قلبي عروقي را به حداقل ميرساند.
دشمن سرطان دهانه رحم و سرطان پستان
دانه چيا منبع غني از يك اسيد امگا 3 است كه به اسيد آلفا ليپوئيك يا ALA معروف است.
مطالعات نشان ميدهد كه ALA رشد سلول هاي سرطاني را در موارد سرطان دهانه رحم و سينه به حداقل ميرساند. فوايد ALA تا حد مرگ سلولهاي سرطاني است، بدون اينكه تأثير منفي بر سلول هاي سالم بگذارد.
ارتقاء سلامت دندان ها
بارزترين دليل مصرف دانه چيا براي دندانهاي شما عالي است زيرا سرشار از كلسيم است.
با اين حال، فسفر و ويتامين A، كه در دانه هاي چيا فراوان هستند، در تقويت دندانها نيز نقش بسزايي دارند.
اين مواد با هم دهان را سالم نگه ميدارند. علاوه بر اين، دانه چيا همچنين سرشار از روي است كه از تجمع رسوب در اطراف دندان هاي شما جلوگيري ميكند.
اين به نوبه خود از پوسيدگي جلوگيري ميكند و خاصيت ضد باكتريايي دارد كه باعث ميشود بوي بد دهان و ميكروبها نيز از بين بروند.
كنترل فشارخون
دانه چيا براي كنترل فشار خون شناخته شده اند. فشار خون بالا يكي از بزرگترين دلايل بيماري هيپرتانسيون است.
در حقيقت، مطالعات نشان داده اند كه وجود دانه هاي چيا در رژيم غذايي شما به طور منظم همان تأثير مصرف مرتب داروهاي فشار خون بالا را در بدن شما دارد.
جلوگيري از آرتروز
اسيدهاي چرب امگا 3، كه در دانه هاي چيا به وفور يافت ميشوند، به عنوان يك ماده ضد التهاب عمل ميكنند.
عنصر خاصي كه به اين فوايد كمك ميكند با نام آلفا لنوليك اسيد يا ALA شناخته ميشود كه التهاب شريانها و مفاصل را كنترل ميكند.
مطالعات تخمين ميزنند كه حداقل 4 گرم از دانه هاي چيا در روز براي كنترل و جلوگيري از آرتريت كافي است.
كمك به بارداري سالم
دانه چيا با تمام خوبي كه دارند، يك رژيم غذايي عالي براي خانم هاي باردار محسوب ميشوند.
بارداري ميتواند موارد بسياري از جمله كمبود ويتامين و مواد معدني، خستگي و قند خون بالا را ايجاد كند.
از آنجا كه دانه هاي چيا از نظر بسياري شاملويتامينها و مواد معدني ضروري هستند، مصرف يك وعده كوچك اين دانهها هر روز ميتواند از بروز كمبودهاي كلسيم، فسفر و منيزيم جلوگيري كند.
همچنين باعث تقويت انرژي ميشود، زيرا روند تبديل كربوهيدراتها و قندها را كند ميكند. علاوه بر اين، مصرف دانه هاي چيا ماده اي مانند ژلاتين را درون معده ايجاد ميكند كه هضم را كند ميكند.
اين اطمينان حاصل ميكند كه سطح قند خون پايدار است و نوسان ندارد. اگر اين فوايد كافي نبودند، در عوض دانه هاي چيا، غني از اسيدهاي چرب امگا 3 ميباشند كه رشد مغزي در جنين را امكان پذير ميكنند.
در حالي كه ماهي همچنين منبع خوبي از امگا 3 است، ميزان جيوه در ماهي ميتواند تأثير منفي بر روي جنين داشته باشد، به همين دليل دانه هاي چيا جايگزين بسيار خوبي هستند.
افزايش كلسترول خوب (HDL)
شما در بدن كلسترول خوبي داريد كه بايد افزايش يابد، اما برخي از افراد داراي كلسترول بد بالاتري هستند و نشانه هاي خطر را در بزرگتر شدن بيماري هاي خطرناك نشان ميدهد.
دانه هاي چيا در كمك به افزايش سطح HDL يا همان كلسترول خوب در بدن شما عالي هستند و ميتواند راه حلي براي رژيم شما باشد.
تسهيل فرايند هضم
اگر معمولاً قبل از خوردن غذا دانه هاي كتان را خرد ميكنيد، لازم نيست اين كار را براي مصرف دانه هاي چيا انجام دهيد.
مي توانيد به سادگي آنها را در سالاد خود بپاشيد و مصرف كنيد. با اين كار ديگر نيازي به صرف وقت و انرژي زيادي در خرد كردن دانه هاي چيا نداريد.
اسيد چرب امگا 3
دانه چيا حاوي 60 درصد امگا 3 است به همين دليل از غني ترين منابع گياهي اسيدچرب مثل آلفا لينولنيك اسيد، يا اي ال اي بشمار ميرود اين ماده به كاهش التهاب،پايين امدن كلسترول و بالا رفتن عكملكرد شناختي كمك ميكند.
آنتي اكسيدان
دانه چيا غني از آنتي اكسيدان است كه براي محفاظت از بدن در برابر پيري، راديكال هاي آزاد، سرطان مفيد است.
هم چنين آنتي اكسيدان بالاي چيا باعث ميشود پوسته اش ماندگاري بالايي داشته باشد. اين دانه تقريبا 2 سال خارج از يخچال ميماند.
فاقد گلوتن
دانه ي چيا گلوتن يا غلات ندارد به همين منظور ميتوانيد از آن در رژيم غذايي خود استفاده كنيد و به هيچ عنوان نگران وجود گلوتن در رژيم غذايي خود نباشيد.
رفع اختلال در سوخت و ساز
دانه چيا تري گليسيريد و كلسترول را پايين ميآورد و به عنوان منبع چربي خوراكي شناخته ميشود.
در حالي كه اچ دي ال يا كلسترول “خوب” را افزايش ميدهد. وقتي دانه چيا را جايگزين ديگر منايع چربي از جمله روغن ذرت، آلفا لينولنيك اسيد موجود در آن ميكنيد ميتواند از ميزان تري گليسيريد بالا پيشگيري كند و چاقي را كاهش دهد.
بهبود سلامت متابوليك
كلسترول و فشار خون بالا براي سلامتي شما خطرناك است، اما خوردن دانه هاي چيا با محتواي امگا 3، پروتئين و فيبر ميتواند به پايين آمدن سطح LDL و افزايش HDL كمك كند.
با اين حال، اين به ساير غذاهاي سالم كمك ميكند زيرا تنها دانه هاي چيا نمي توانند به فشار خون بالا كمك زيادي كنند.
كاهش خطرات با استفاده از دانه هاي چيا امكان پذير است، اما درمان يا بهبود بيماري ممكن است بدون كمك ساير داروها يا مواد غذايي امكان پذير نباشد.
برخي از مطالعات حتي نشان داده اند كه هيچ گونه اثري در استفاده از دانه هاي چيا براي كاهش فشار خون يا كلسترول وجود ندارد، بنابراين به اين كار وابسته نباشيد.
مصرف بي دردسر دانه چيا
دانه چيا را ميتوان بدون تغيير طعم به بسياري از غذاها و نوشيدنيها اضافه كرد. دانه چيا مغذي اما پررنگ است.
در غذاهايي كه چيا به آن اضافه شده است، طعم و مزه قابل توجهي متفاوت نمي دهد. اگر اين افزودني را در رژيم غذايي خود بگنجانيد، نتيجه بسيار ساده خواهد بود.
كافي است آنها را با آب و اسموتيها مخلوط كرده يا به ماست يا فرنيان بپاشيد و آنها را ميل كنيد. تهيه كيك با دانه هاي چيا نيز ميتواند ايده خوبي باشد.
سس ماكاروني را نيز ميتوان با دانه هاي چيا مخلوط كرد تا غليظ تر شوند زيرا در جذب آب خوب هستند. دريافت بيش از حد دانه هاي چيا باعث ميشود دستگاه گوارش شما بهتر عمل كند.
به خصوص اگر از منابع فيبري زياد استفاده نكنيد. اگر فكر ميكنيد بيشتر از اين نياز داريد يك يا يك و نيم قاشق غذاخوري براي مصرف منظم روزانه كافي است.
افزايش انرژي
وقتي براي شروع روز خود چيزي در صبح ميخوريد، هدف اصلي شما تقويت انرژي است تا تمام فعاليت هاي روزمره خود را به درستي انجام دهيد.
اضافه كردن دانه چيا به صبحانه شما ميتواند يك ايده خوب باشد زيرا آنها حاوي ويتامين هاي B، تيامين و نياسين هستند كه ميتوانند غذاهاي موجود در بدن شما را به انرژي تبديل كنند. آنها همچنين براي سيستم عصبي و مغز، تغذيه خوبي هستند.
افزايش جذب آهن
همه افراد براي كمك به اكسيژن موجود در بدن خود در قسمت هاي مورد نياز، به آهن نياز دارند. جذب آهن به بدن شما بسيار ساده است. فقط روزانه حدود دو قاشق غذاخوري دانه چيا بخوريد و 12 درصد آهن مورد نياز بدن را تامين كنيد.
با مصرف صحيح آهن، گلبول هاي قرمز خون در بدن شما تشكيل شده و براي حمل اكسيژن مفيد هستند.
جذب ويتامين E
ويتامين E مخصوصاً براي پوست شما بسيار مهم است. توانايي بدن شما در جذب ويتامين E با خوردن روزانه دانه چيا افزايش مييابد.
سلنيوم داراي عملكردي به عنوان نوعي آنتي اكسيدان است. مقدار سلنيوم براي هر اونس از دانه هاي چيا حدود 15 ميكروگرم است.
محافظت بدن از راديكال هاي آزاد با استفاده از اين دانه كوچك بسيار آسان است، اما مطمئناً شما نبايد فقط به اين غذاي فوق العاده وابسته باشيد.
بهبود عملكرد اعصاب
منيزيم و مس موجود در دانه هاي چيا مواد مغذي مهمي براي سيستم عصبي شما هستند. آنها سيستم عصبي را سالم نگه ميدارند و به درستي كار ميكنند.
همچنين، دانه چيا براي تقويت متابوليسم شما هنگام تشكيل گلبول هاي قرمز مورد نياز هستند. مقدار منيزيم براي هر اونس از دانه هاي چيا حدود 98 ميلي گرم است در حالي كه مقدار مس بسيار كم است، فقط در مورد 0.3 ميلي گرم.
دانه چيا سرشار از آنتي اكسيدان
اين آنتي اكسيدانها از چربي هاي حساس موجود در دانهها در برابر سفت شدن محافظت ميكنند. گرچه در مورد فوايد مكمل هاي آنتي اكسيداني بحث شده است، اما محققان قبول دارند كه دريافت آنتي اكسيدان از مواد غذايي ميتواند اثرات مثبتي بر سلامتي داشته باشد.
از همه مهمتر، آنتي اكسيدانها با توليد راديكال هاي آزاد مبارزه ميكنن، كه ميتواند به مولكول هاي سلولي آسيب برساند و به پيري و بيماري هايي مانند سرطان منجر گردد.
پروتئين با كيفيت بالا
دانه هاي چيا حاوي مقدار مناسبي پروتئين هستند. آنها همچنين تعادل خوبي از اسيدهاي آمينه اساسي دارند، بنابراين بدن شما بايد از پروتئين خود استفاده كند.
پروتئين داراي مزاياي سلامتي مختلفي است و تاكنون مهمترين ماده مغذي رژيم غذايي مناسب براي كاهش وزن است.
دريافت پروتئين زياد اشتها را كاهش ميدهد و نشان داده شده است كه افكار وسواسي در مورد غذا را 60٪ و ميل به تنقلات در شب را 50٪ كاهش ميدهد.
دانه هاي چيا واقعاً يك منبع پروتئين عالي هستند، به خصوص براي افرادي كه محصولات حيواني كمي ميخورند.
كاهش وزن و لاغري با دانه چيا
چنانچه در بخش تناسب اندام نمناك خوانديد يكي از دانه هايي كه به تسريع كاهش وزن كمك ميكند دانه چيا است.
دانه هاي چيا به دليل مقدار بالاي فيبر محلول و نامحلول، به علاوه آنتي اكسيدان شهرت خاصي دارند.
آنها همچنين شامل اسيدهاي چرب امگا 3 و آمينو اسيدهاي ضروري نيز هستندو در واقع جذب منظم آنها به مبارزه با هضم كند و يبوست كمك ميكندو چربي شكمي را كاهش ميدهند.
مبارزه با آكنه و چين و چروك
اگر امگا 3 به دليل داشتن مزاياي سلامتي و زيبايي آن بسيار شناخته شده است، دانه چيا همچنين با سطح بالايي از اين اسيد چرب كه به پوست شما احتياج دارد، بسته بندي شده اند.
با اين حال شما هنوز هم بايد دانه هاي چيا را با ماهي چرب تركيب كنيد زيرا در اين دو نوع مختلف امگا 3 موجود است. امگا 3 براي سلامتي، مو و پوست شما بسيار عالي است.
آنها با پايين نگه داشتن افسردگي شما فعاليت ميكنند تا پوست شما دچار استرس نشود و اين يك پيشگيري خوب براي چين و چروك و آكنه است. هر وقت احساس افسردگي ميكنيد، اين حس هميشه بر وضعيت پوستي شما تأثير ميگذارد.
برخورداري از پوستي نرم و صاف
نه تنها امگا 3 موجود در دانه هاي چيا كه براي پوست شما لازم است، بلكه غني بودن آنتي اكسيدان حاوي ضروري است.
با خوردن مرتب دانه هاي چاي ميتوانيد صافي و لطافت پوست خود را حفظ كنيد. محافظت از پوست در برابر راديكال هاي آزاد كه ميتواند با نشان دادن برخي از علائم پيري مانند چين و چروك باعث ايجاد استرس شود، با مصرف اين دانه سالم كار ساده اي است.
همچنين ميتوانيد با پوست هاي درخشان تر و نرم تر و همچنين ناخن هاي سالم تري به كار خود ادامه دهيد.
پوست زنده و شفاف تر
در حالي كه هورمونها و افسردگي تأثير قابل توجهي بر سلامت پوست شما دارند، سطح انسولين در بدن شما نيز همين كار را انجام ميدهد.
بايد ثبات سطح قند در خون شما حفظ شود تا از هوس تنقلات و غذاهاي ناسالم به خصوص در شب جلوگيري شود. بيشتر مردم هنگام ولع مصرف، اهميتي نمي دهند چه چيزي ميخورند، چه مواد غذايي قندي يا چرب باشد.
به محض اينكه اين اتفاق بيفتد، سطح انسولين در بدن شما ناپايدار خواهد بود و براي تقويت آنها به فيبر حاصل از دانه هاي چيا، كه به مقدار بسيار زيادي وجود دارند، نياز داريد.
تثبيت انسولين
سطح مناسب انسولين باعث ميشود بدون نياز به احساس ولع تنقلات هر روز احساس آرامش كنيد. فيبر باعث ميشود تا مدت زمان طولاني احساس سير شدن داشته باشيد و سيستم گوارشي شما نيز ميتواند در همان زمان تثبيت شود.
نوع فيبر موجود در دانه هاي چيا منحصر به فرد است زيرا آنها به راحتي توسط آب قابل جذب هستند تا پوست شما اثر بدي از عادت ولع شما نداشته باشد.
مبارزه با علائم پيري
دانه هاي چيا با استفاده از روي، در مقابله با ايجاد لكه هاي پوستي شما ضمن مبارزه با التهاب مفيد هستند.
روي به عنوان يكي از مهمترين مواد معدني براي جلوگيري از علائم پيري شناخته شده است.
خبر خوب اين است كه روي موجود در دانه چيا به مقدار زيادي در دسترس است كه پوست شما ميتواند از مزاياي آن استفاده كند.
درخشندگي پوست
پوست سالم از بدن و ذهن سالم ناشي ميشود چون بدن شما دچار استرس ميشود، پوست نيز حس يكساني خواهد داشت.
يكي از مواد معدني مهم دانه هاي چيا كه بدن شما را تأمين ميكند، منيزيم است كه در تنظيم قند خون، عملكرد سيستم عصبي شما و افزايش انرژي شما فوق العاده است.
وقتي اين سه فايده براي بدن شما حاصل شود، خون ميتواند به درستي جريان يابد و اين براي پوست شما بسيار مهم است. عملكرد منيزيم تثبيت سطح هورمونها در بدن شماست كه اين يكي از عوامل سالم بودن پوست است.
هنگامي كه خون به خوبي جريان مييابد، پوست شما درخشش ميكند و سرزنده به نظر ميرسد.
باعث پوست محكم تر
بيشتر خانمها با كلاژن آشنا هستند زيرا معمولاً در محصولات زيبايي و مكملها وجود دارد. اعتقاد بر اين است كه كلاژن به پوست محكم تر، قوي تر و نرم تر كمك ميكند.
اين بيشتر براي ضد پيري استفاده ميشود، اما زنان جوان نيز به اين مؤلفه مشتاق هستند. كلاژن از پروتئين حاصل ميشود و توسط اسيد آمينه تشكيل ميشود. اين همان چيزي است كه دانه هاي چيا آن را براي بدن شما ارائه ميدهند گرچه بسياري از غذاهاي ديگر نيز در سطح خوبي داراي پروتئين هستند.
جالب اين است كه پروتئين موجود در دانه هاي چيا به راحتي قابل جذب است بنابراين ميتوانيد آنها را در رژيم غذايي خود بگنجانيد تا فرصت بيشتري براي بدست آوردن كلاژن بيشتر براي بدن فراهم آوريد.
جلوگيري از پف كردن پوست
سطح پتاسيم موجود در دانه هاي چيا بسيار غني است و اين در تنظيم فشار خون مفيد است. ظاهر نفخ بر روي پوست شما ميتواند ناشي از استرس است كه هنگام فشار خون بالا احساس ميكنيد.
آرام كردن فشار خون با پتاسيم باعث ميشود پوست شما نيز آرام تر شود. مدتي از هر نوع غذاي فرآوري شده يا شور خودداري كنيد تا سطح خون و ضربان قلب تان ثابت بماند و از احساس عصبي جلوگيري شود.
مرطوب كننده پوست
اگر فرآورده هاي لبني مانند شير به دليل غني بودن كلسيم شناخته شده باشند، دانه هاي چيا سطح كلسيم بالاتري نسبت به آنها دارند. بنابراين اگر براي مرطوب نگه داشتن پوست به كلسيم نياز داريد، ميتوانيد اين را به رژيم غذايي خود اضافه كنيد.
به خصوص براي كساني كه به دليل خاصيت حساسيت زايي نمي توانند محصولات لبني را تحمل كنند، اين ميتواند يك راه حل خوب باشد. اين خواص دندانها و استخوان هاي شما را قوي تر ميكنند.
پس چرا اين خوراكي سالم و زيبا را دوست نداريم؟ شما ميتوانيد از اين روش براي تكميل ساير غذاهاي سالم خود براي تامين وعده هاي غذايي روزانه خود استفاده كنيد تا مواد مغذي مورد نياز بدن شما به خوبي برآورده شود.
به خاطر داشته باشيد كه فقط ويتامينها و مواد معدني خوب فقط از يك نوع غذا نمي توانيد دريافت كنيد. بايد تركيبي وجود داشته باشد.
اين بدان معناست كه شما نمي توانيد فقط به تمام فوايد آن از نظر سلامتي و زيبايي دانه هاي چيا وابسته باشيد، بلكه بايد ساير غذاهاي مناسب مناسب را به رژيم غذايي خود اضافه كنيد.
عوارض جانبي و آلرژي هاي دانه چيا
مانند هر غذاي فوق العاده، عوارض مصرف دانه هاي چيا حداقل است. مطالعات تجربيات ناراحتي در معده را گزارش ميكنند، به خصوص هنگامي كه دانهها در مقادير زيادي مصرف ميشوند.
اين به آن دليل است كه دانه هاي چيا از نظر فيبر غلظت بالايي دارند. اما، با مصرف اين دانهها در مقادير متوسط، مانند همه مواد غذايي، نوشيدن آب زيادي، خطر اين ناراحتي ميتواند به حداقل برسد.
بنابراين، افرادي كه دچار اختلال رقيق بودن خون هستند يا اختلال خونريزي دارند بايد از دانه هاي چيا خودداري كنند.
حداقل آنها بايد قبل از اينكه دانه چيا را در رژيم غذايي وارد كنند با پزشك صحبت كنند.
برخي افراد ممكن است متوجه شوند كه به دانه هاي چيا حساسيت دارن، اگرچه اين موارد غير معمول است. در صورت مشاهده هرگونه علائم واكنش آلرژيك، افراد بايد از خوردن دانه چيا دست بردارند كه اين علائم ممكن است شامل استفراغ، اسهال و خارش لب يا زبان باشد.
اعتياد
دانه هاي چيا ماده شيميايي دارد كه در برخي افراد ميتواند اعتياد ايجاد كند البته در همه افراد اينگونه نيست.
مي توانيد ابتدا مقدار كمي از آنها را مصرف و مدتي فاصله بيندازيد و دوباره شروع به مصرف دانهها كنيد تا به آنها اعتياد پيدا نكنيد
نفخ
اگر دانه هاي چيا را بيشتر از حد نياز مصرف كنيد ممكن است دچار نفخ شويد زيرا معده با گاز پر ميشود.
بنابراين توصيه ميشود روزانه فقط يك تا يك و نيم قاشق غذاخوري دانه ي چيا را مصرف و در آن زياده روي نكنيد.
مسموميت
اگر هنگام خريد دقت كافي را نداشته باشيد ممكن است دچار مسمويت شويد زيرا نمي دانيد اين دانهها چطور پرورش پيدا كرده اند چون برخيها با آفت كشهاي شيميايي رشد ميكنند.
بنابراين سعي كنيد محل مناسب را براي خريد دانه هاي چيا انتخاب كنيد.
دريافت بيش از حد (اوور دوز) ويتامين ب17
اگر دانه چيا را ميخوريد، مكمل هاي ب 17 را مصرف نكنيد زيرا خوردن اين دو با هم خطرناك است.
بنابراين بهتر است قبل از مصرف با پزشك صحبت كنيد چون برخي خوراكيها و داروها ويتامين ب 17 دارند كه ما از آگاهي داريم.
فشار خون پايين
دانه هاي چيا فشار خون را پايين ميآورند و افرادي كه فشار پايين دارند از خوردن آن صرف نظر كنند.